המרות מדויקות למרכיבים מיוחדים כמו דבש, ריבה וג'לטין. כמה גרם יש בכף דבש, איך להמיס ג'לטין בצורה נכונה ואילו יחסים חשובים למתכונים מושלמים.
למשבון המרת מידות מתקדם> מחשבון אפייה ובישול
לשימוש במרכיבים מיוחדים כמו דבש, ריבה וג'לטין יש חשיבות רבה במטבח, שכן כל חוסר דיוק בכמויות עלול להשפיע על התוצאה. הנה טבלה שתעזור לכם לשמור על מדידות מדויקות:
דבש או סילאן
- 1 כפית דבש = 10 גרם
- 1 כף דבש = 22 גרם
- 1 כוס דבש = 360 גרם
ריבה
- 1 כפית ריבה = 10 גרם
- 1 כף ריבה = 20 גרם
- 1 כוס ריבה = 330 גרם
ג'לטין
- 1 שקית ג'לטין = 14 גרם
- 1 כף ג'לטין ≈ 10 גרם
- 1 עלה ג'לטין = 4 גרם
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין, יש להשתמש בכ-5 גרם/מ”ל מים. היחס המקובל להמרה בין שקית ג'לטין לעלים הוא 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים ג'לטין.
המידע הזה יעזור לכם לשלב את המרכיבים הללו במתכונים שלכם בצורה מדויקת ולקבל תוצאה מיטבית.