עוף בבמבה של סבתא יעל
מצרכים :
-
כרעיים של עוף – 6 יחידות.
-
במבה אוסם – 1 חבילה גדולה.
-
שמן (עדיפות לשמן זית|) – חצי כוס.
-
בצל – 2 יחידות של בצל גדול.
-
דבש- 4 כפות.
-
רוטב סויה – 4 כפיות.
-
תימין ורוזמרין מיובשים – 2 כפיות
-
מלח גס – 2 כפות
-
פלפל שחור – 1 כפית.
איך מכינים?
-
מכינים את התנור ומחממים אותו ל- 180 מעלות.
-
מגרדים את הבצלים ומטגנים אותם קלות.
-
לקערה בינונית שופכים את רוזמרין, התימין, רוטב הסויה ואת הדבש ומערבבים היטב.
-
מוסיפים לקערה את הבצל.
-
פותחים את שקית הבמבה, מועכים את הבמבה, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
-
מכניסים לתערובת את העוף ומצפים אותו היטב.
-
מעבירים את העוף עם התערובת לתבנית. על עוף בוזקים את השמן, המלח והפלפל, מערבבים ומכסים את התבנית.
-
מכניסים את התבנית לתנור לכ- 50 דקות ולאחר מכן מורידים את המכסה ונותנים לעוף "להשתזף" במשך כ- 10 דקות.
המתכון מבית אתר בישולים. לעוד מתכוני עוף כנסו לאתר.
  

|