כעיקרון האורז הקלאסי עם אפונה וגזר תמיד בא לי בטוב אבל לאחרונה גיליתי שגם תוספת של תירס, בצל ירוק ופטריות עשויים להפוך את האורז להרבה יותר מסתם אורז אז יאללה....
מרכיבים:
כוס אורז לאחר שטיפה וייבוש (לי יש העדפה לאורז פרסי או בסמטי אבל עופו על מה שבא לכם)
2 כוסות מים רותחים
כוס אפונה וגזר (קפוא או מקופסא)
חצי כוס תירס שטוף (קפוא או קופסא)
גבעול בצל ירוק חתוך
חצי כוס פטריות חתוכות לשמיניות(לא חייב)
כף שמן זית
כף אבקת מרק עוף
כפית כמון
חצי כפית צ'ילי גרוס (למי שרוצה מעט פיקנטי)
אופן הכנה:
מחממים סיר מתאים ומוסיפים כף שמן ופלפל שחור לפי טעם.
מוסיפים את האורז, אבקת מרק, כמון, צ'ילי ובצל ירוק ומטגנים מעט.
מוסיפים מים, אפונה וגזר, תירס ופטריות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ללהבה נמוכה מאוד ומכסים.
לאחר 17 דקות מורידים את הסיר ומשאירים את המכסה לעוד 7 דקות.
להסיר את המכסה ולאכול בהנאה מרובה (זהירות חם!!!)
  

|