ברד פודינג
מה צריך:
-
לחם מאתמול, יכול להיות לחמניות, בגט, חלה
-
חמאה מומסת – 4 כפות.
-
ביצים – 3 יחידות.
-
חלמונים (הצהוב) - 2
-
חלב 3% - 250 מ"ל.
-
שמנת חמוצה – 150 מ"ל.
-
מקל וניל
-
סוכר חום – שליש כוס.
-
קינמון – חצי כפית.
יש אפשרות להוסיף לפי טעם: צימוקים, פירות יבשים בננה פרוסה, שוקולד וכו'.
אופן ההכנה:
-
משמנים תבנית בחמאה מומסת.
-
מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.
-
מפזרים את הלחם בתבנית בצורה אחידה.
-
מערבבים היטב את כל החומרים (למעט הלחם) בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
יוצקים את התערובת לתוך התבנית. שמים דגש כי הלחם נספג היטב בתערובת (פשוט משרים את החם בתערובת).
-
מכניסים לתנור למשך כחצי שעה רבעים דקות עד שהוא תופח מעט ורוטט במרכז
-
מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים חם לצד קצפת או כדור גלידה.
המתכון מבית אתר בישולים. לעוד מתכוני עוגות ועוגיות כנסו לאתר.
  

|