|
כדי להכין מלפפונים חמוצים צריך חומצה. יש שתי שיטות להכנת מלפפונים חמוצים:
השיטה הכימית, הוספת חומצה, השיטה היא כימית משום שלא מנצלים חיידקים בשיטה זו, אלא חומר עושה את הפעולה שאנו רוצים.
השיטה הביוטכנולוגית, היא שיטה שבה מנצלים את החיידקים לשם כך שיעשו את הפעולה שאנו רוצים שתעשה.
החיידקים הללו מחולקים לשתי קבוצות, חיידקים אירוביים וחיידקים אנאירוביים. חיידקים אירוביים, הם חיידקים הצורכים חמצן למטרת הפקת אנרגיה, הפקת אנרגיה בעזרת חמצן היא יותר מהירה ולכן נחשבת ליעילה יותר. החיידקים האנאירוביים, הם חיידקים אשר לא צורכים חמצן לשם הפקת אנרגיה, הפקת אנרגיה ללא חמצן היא פחות יעילה משום שלחיידקים אין ממה להפיק אנרגיה, חשוב לדעת כי חמצן לא הורג את החיידקים האנאירוביים.
החיידקים אשר מחמיצים את המלפפונים הם חיידקים אנאירוביים, לכן חשוב שהתנאים יהיו מתאימים לחיידקים כדי שהם יצרו לנו את המלפפונים. כדי ליצור לחיידקים סביבה שתתאים לתנאים שלהם, אנו הוספנו מים עד שהם נשפכו מהצנצנת וסגרנו את הצנצנת ולא פתחנו עד ליום התוצאות. כמו כן, בתוך המים קיים טיפת חמצן, כדי שלא יהיה אץ החמצן הזה הכנסו למי הברז מלח, תמיסת המי מלח מאפשרת לחיידקים להמשיך ולייצר את המלפפונים החמוצים.
כדי שלא יהיה לי תחרות בין החיידקים האנאירוביים לבין החיידקים האירוביים, אנחנו צריכים שלא יהיה חמצן בכלל. כאשר אנחנו שמים מלפפונים במי ברז בלבד ללא מי מלח, החיידקים האירוביים מתרבים בצורה יותר מהירה מאשר החיידקים האנאירוביים ויוצרים מלפפונים רקובים במקום מלפפונים מוחמצים.
בכל ניסוי יש בקרה שלילית. בקרה שלילית היא בקרה בה אנו לא כוללים את הגורם הנבדק, כדי לבדוק אם התוצאות ישתנו. בניסוי שלנו הבקרה השלילית היה החמצן. אנו עשינו צנצנת אחד עם תמיסת מי מלח אך עם חמצן, וצנצנת אחת עם מי ברז בלבד וללא תמיסת מי מלח. בניסוי שלנו הבקרה השלילית הוכיחה כי אנו לא מסוגלים לעשות מלפפונים חמוצים כאשר יש חמצן בצנצנת ההחמצה.
כדי לבדוק את נוכחות החיידקים בתמיסה אנו יכולים לשתול את החיידקים עם צלחת פטרי, על צלחת הפטרי החיידקים מתרבים ומכל חיידק נוצרת מושבת חיידקים. כדי לבדוק אם החיידק הוא חיידק לקטי, אנחנו מוסיפים לצלחת הפטרי גיר, החיידקים לקטיים ממיסים את הגיר, חומצה ממיסה גיר ולכן כך אפשר לדעת אם החיידק הוא לקטי או לא.
בנוסף כדי לדעת אם יש חיידקים בתמיסת ההחמצה או לא אנחנו יכולים להבחין אם יש בתמיסת ההחמצה עריכות או לא. עכירות היא צפיפות של חיידקים, עכירות התמיסה מעידה על כמות החיידקים הנמצאים בתוך התמיסה. למלפפונים בחומץ לא הייתה עכירות משום שהחומצה הורגת את החיידקים, למלפפונים במלח היה עכירות משום שהמלח לא הרג אותם אלא רק עזר להם להתרבות יותר ויותר, בסופו של דבר החומצה שיוצרים החיידקים עד כדי כך חזקה שהיא הורגת את החיידקים, ולמרות זאת אנחנו ממשיכים לראות עכירות במי התמיסה, וזאת כי העכירות נובעת מגופם של החיידקים, זאת אומרת שגם אם החיידקים מתים אנחנו מסוגלים לראות אותם.
עוד פרטים על העבודה\ סיכום :
שולח: מישהו
מתאים לכיתה: י
מקצוע: עוד נושאים
אם אהבתם את העבודה\סיכום תנו לו לייק ושתפו
|