הצהרת בלפור, תוכנית החלוקה והכרזת העצמאות
הצהרת בלפור
ב2 לנובמבר 1917 נחתמה הצהרת בלפור על ידי שר החוץ הבריטי: ארתור ג'יימס בלפור. עיקר ההצהרה היה שהבריטית יתמכו בהקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל. ההצהרה הייתה הישג מדיני חסר תקדים של התנועה הציונית. ההצהרה החלה כבקשתו של ד"ר חיים ויצמן, לימים נשיא המדינה הראשון של מדינת ישראל, שבריטניה תעזור ליהודים להקים את מדינת ישראל בארץ ישראל.
תוכנית החלוקה
תוכנית החלוקה היא תוכנית שהציעה הוועדה לענייני ארץ ישראל באו"ם שעל פיה ארץ ישראל תחולק לשתי מדינות, יהודית וערבית. ההחלטה התקבלה ברוב קולות של 33 קולות בעד, 13 נגד ו10 נמנעים. שמה הרשמי של תוכנית החלוקה הוא החלטה מספר 181 של העצרת הכללית של האו"ם. כיום תוכנית זו מוכרת כשם תוכנית החלוקה או כתוכנית כ"ט בנובמבר, על שם התאריך בו אושרה התוכנית.
הכרזת העצמאות
ביום שישי, ה' באייר תש"ח, בשעה ארבע בצהריים, ב14 במאי 1948, בבית דיזנגוף שבשדרות רוטשילד 16, הוכרזה עצמאותה של מדינת ישראל על ידי דוד בן גוריון, ראש הממשלה ושר הביטחון הראשון של ישראל. ההכרזה התקיימה שמונה שעות לפני סיום המנדט הבריטי ולא ברגע שעזבו כדי לא לחלל שבת. את ההכרזה לא הספיקו להדפיס לכן היא נקראה מדף רגיל. למרות אזהרתו של מזכיר המדינה של ארצות הברית לא להכריז על עצמאות, כי זה יגרום ל100 שנה של סכסוכים עם המדינות הערביות השכנות, דוד בן גוריון החליט להכריז על המדינה. מאז, בכל שנה, בה' באייר נחגג יום העצמאות של מדינת ישראל.
עוד פרטים על העבודה\ סיכום :
שולח: התורם הבלעדי
מתאים לכיתה: ב+
מקצוע: היסטוריה
אם אהבתם את העבודה\סיכום תנו לו לייק ושתפו
|