המרכיבים (ל-70 יחידות) 3 תפוזים בינוניים עם קליפה עבה מים קרים למילוי הסיר מיץ מ-1/2 לימון גדול ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן רגיל 3/4 כוס (180 מ"ל) מים 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן דק לציפוי הקליפות
אופן ההכנה:
1. שוטפים את התפוזים, מסירים את התחתית והראש, חורצים את הקליפות בסכין חדה ל-4 חלקים שווים רק עד בשר התפוז ומקלפים. חותכים את הקליפות לחתיכות בצורה הרצויה (סרטים, ריבועים, מעוינים וכדומה).
2. מניחים את הקליפות בסיר גדול ועמוק ומכסים במים קרים (נפח המים צריך להיות בערך פי שלושה מנפח קליפות התפוזים). מרתיחים ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות. מסננים ונפטרים מהמים. חוזרים על התהליך עוד 5 פעמים (ללא קיצורי דרך!).
3. מרתיחים את מיץ הלימון, הסוכר והמים בסיר רחב (בקוטר 30-40 ס"מ) ובעל תחתית כפולה עד שנוצר סירופ. מניחים את הקליפות המסוננות בתוך הסירופ ומטלטלים את הסיר עד שכל הקלפיות יצופו היטב בסירופ.
4. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים את הקליפות במשך 40-30 דקות עד שכל הסירופ נספג בקליפות והן שקופות ומזוגגות. יש להפוך מדי פעם את הקליפות בסירופ כדי שלא יידבקו לתחתית הסיר וייחרכו. מסירים מהאש.
5. מפזרים את הסוכר הדק בקערה רחבה במגש עם שוליים גבוהים, מניחים שליש מכמות הקליפות בסוכר ומנערים היטב עד שהקליפות מצופות בכל הצדדים. מוציאים בעזרת מלקחיים ושוטחים לצינון סופי על משטח שיש נקי במשך חצי שעה לפחות. ממשיכים כך עם יתרת הקליפות.
6. מעבירים את הקליפות לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומניחים במקום מוצל וקריר (לא במקרר) במשך יום-יומיים לייבוש סופי. מאחסנים בין שכבות נייר פרגמנט בצנצנת זכוכית אטומה. הקליפות יישמרו במיטבן במשך שבועיים.
המתכון הועלה ע"י רלי
  

|