כדורי צ'יפס טעימים לילדים
מצרכים לכמות של 25 כדורים:
-
תפו"א בגודל בינוני – כ 5 יחידות בגודל בינוני מקולפות.
-
גוש של גבינה צהובה - כ- 50 גרם.
-
פירורית של אוסם – חצי כוס.
-
ביצה אחת.
-
מלח - חצי כפית.
-
שמן קנולה/תירס לטיגון – 2 כוסות.
איך מכינים?
-
יש לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בגודל בינוני ולהכניס אותם לסיר מלא מים. את הסיר יש להניח על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים יש להנמיך את האש ולבשל אותם כחצי שעה.
בזמן שתפוחי אדמה מתבשלים יש להכין את הדברים הבאים:
-
יש לחתוך את הגבינה הצהובה ל- 25 חתיכות.
-
מכינים צלחת אחת ובה טורפים ביצה וצלחת נוספת אליה נשפוך את הפירורית.
-
מורידים את תפוחי האדמה מהאש ומסננים היטב.
-
יש להעביר את תפוחי האדמה לקערה, למעוך אותם היטב עד שיתקבל פירה. לתערובת הזאת מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
לוקחים מהתערובת כף שטוחה ויוצרים ממנה כדור. לתוך הכדור הזה מכניסים את חתיכת גבינה (זאת שהכנו מבעוד מועד).
-
טובלים את הכדור בביצה ולאחר מכן מגלגלים אותו בפירורית.
-
שופכים את השמן למחבת ומחממים אותו על אש בינונית. רק כאשר השמן חם אנו נכניס את הכדורים למחבת ונטגן אותם כחמש דקות או עד שיזהיבו מכל הצדדים.
-
מוציאים את הכדורים בזהירות מהמחבת. מקררים ומגישים (אפשר להגיש עם קטשופ אוסם, רוטב אלף האיים או מיונז).
המתכון מבית אתר בישולים. למתכונים נוספים לחצו כאן
  

|