ריבת עגבניות שרי טעימה וקלה להכנה שהכנתי בבית בקלות
בטח אתם חושבים שעגבניות שרי לא מתאימות לריבה , אבל הטעם החמצמץ מתוק שלהם עושה ריבה מתוקה וטעימה
התמונה זה תמונה של הריבה שהכנתי , ממש קל , ממש טעים !! ריבה טעימה ומיוחדת
מומלץ ביותר להכין !!
רכיבים :
1.2 קילו עגבניות שרי
1 קילו סוכר
רבע כוס מים
רבע כוס מיץ לימון
*אפשר גם קילו עגבניות עם 750 גרם סוכר
אופן הכנה :
כמובן ששוטפים את העגבניות ומוציאים את החלק למעלה של העלה
חורצים את עגבניות השרי לחריצים בצדדים , חריץ זה חתך לכל האורך ,עושים ככה לכל עגבניה לפחות 4-5 חריצים
לאחר מכן מכניסים את כל העגבניות לסיר על אש גבוהה ,שמים רבע כוס מים ומחכים כ3 דקות
לאחר שיש נוזלים מהעגבניות מוסיפים את הסוכר כולו (לא חייבים קילו אפשר קצת פחות)
כעת מחכים מספר דקות שתהיה רתיחה (בועות גדולות )
לאחר הרתיחה מעבירים לאש נמוכה ומחכים
יהיו המון נוזלים וזה בסדר מכיוון שהעגבניות מגירות נוזלים מתוכן דרך החריצים
לאחר כשעה וחצי - שעתיים על אש נמוכה אפשר להוריד את הריבה מהאש ולכבות את האש
לתת לסיר להתקרר
לאחר מכן שימו את רבע כוס המיץ לימון וערבבו טוב (לא חייב את השלב הזה)
הכניסו למקרר , ולאחר הקירור תאכלו בתיאבון !!
ריבה מיוחדת נדירה מעולה שכל האורחים שלכם יאהבו !!בתיאבון
  
|