סופגניות נפלאות עם איזה מילוי שרוצים
מתכון מעולה לסופגניות שתמיד מצליחות, והרבה יותר טעימות וכיפיות מאלה שקונים בחנות
מרכיבים
2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כוס מים חמימים
1/4 כוס סוכר + כפית סוכר
2.5 כוסות קמח לבן
2 ביצים
40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
שמן לטיגון
2 כפיות מלח
50 גרם אבקת סוכר
מילוי שאוהבים: ריבת תותים, נוטלה, ריבת חלב וכו'
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את השמרים עם המים וכפית סוכר. מניחים בצד 10 דקות.
בקערה שמים את הקמח, ויוצרים בתוכו גומה. שופכים לתוכה את המים עם השמרים, ביצים, שאר הסוכר, החמאה והמלח. מערבבים עד שנוצר בצק דביק. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים כעשר דקות עד שמגיעים לבצק במרקם רך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מטלטלים אותה מעט כך שכל הבצק יצופה בשמן, ומכסים במגבת לחה. מניחים לבצק להכפיל את נפחו במשך כשעה.
מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ. בעזרת כוס קורצים עיגולים, ומכסים בניילון נצמד לרבע שעה של תפיחה נוספת.
במחבת מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הסופגניות במחזורים קטנים, בהתאם לקוטר המחבת.
מניחים כל עיגול בצק בשמן הרותח בעזרת כף מחוררת, ומטגנים כ-45 שניות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים את הסופגניות למגש עם נייר סופג, ומנפים מעל אבקת סוכר.
ממלאים שקית זילוף עם צנתר במילוי שבחרתם, מחוררים בראש הסופגניה וממלאים.
עוד מלא מתכונים לילדים ולהורים מחכים לכת באתר המתכונים הכל טעים
  

|