מתכון לקרמבו בבית
20-30 עוגיות עגולות ודקות במידת האפשר
חבילת שמנת מתוקה / שמנת פרווה להקצפה
כף אבקת סוכר
3-4 חבילות שוקולד מריר / שוקולד לבן
שלוש כפות שמן
הכנה
מסדרים את העוגיות על מגש. מקציפים את השמנת במהירות בינונית עד שהיא נוקשה במקצת. מוסיפים את אבקת הסוכר ואת הטעם הרצוי לשמנת (ראו מטה) ומקפלים בעדינות רבה. מעבירים לשק זילוף, ומזלפים על גבי העוגיות בצורת ספירלה. מעבירים את המגש למקפיא לשעה.
ממיסים את השוקולד השבור לקוביות בתוך כוס במיקרוגל למשך 10 שניות, מערבבים היטב, מחזירים למיקרוגל ל-10 שניות נוספות ומערבבים שוב. חוזרים על הפעולה פעם אחת נוספת אם יש צורך. מוסיפים שמן (כדי ליצור ציפוי דק בדומה לקרמבו התעשייתי).
מוציאים את המגש מהמקפיא, ובעזרת מברשת קטנה מצפים את הקרמבואים בציפוי דק מאוד של שוקולד. ממיסים עוד שוקולד לפי הצורך. מעבירים למקרר עד שהציפוי מתקשה.