~עוגת גבינה פירורים~
החומרים הדרושים הם: 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח 1/3 כוס (65 גרם) סוכר 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 3 חלמונים (רצוי לעשות לפי הכמויות הכתובות)
למילוי הגבינה: 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 3/4 כוס (150 גרם) סוכר 1/2 חפיסה אינסטנט פודינג וניל 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן (ממליצה להשתמש בנפוליאון)
~אופן ההכנה~
מכינים את התחתית ואת הפירורים :) מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק. (לא לדאוג אם זה קצת לח זה אמור להיות ככה) מהדקים כ-2/3 מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה. את היתרה מהדקים לעובי 1/2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את הבצק שבשתי התבניות להזהבה, כ-20 דקות. מצננים לחלוטין. מפוררים את 1/3 הבצק האפוי (החלק הקטן) לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.
מכינים את מלית הגבינה (: במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. ומקפלים פנימה את הגבינות.
מרכיבים ומצננים (: רצוי (לא חובה) להשתמש בשקף לאפייה כדי להקל על החילוץ ג€“ מניחים יריעת שקף בהיקף הפנימי של התבנית. יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומחליקים. מפזרים מעל את הפירורים ומעבירים בכלי אטום למקרר למשך הלילה, להתייצבות. לפני ההגשה מקפיאים חצי שעה כדי שהעוגה תהיה קרה ביותר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
עדיף להיעזר באדם מבוגר :) בתיאבון!!!!
שתפו את המדריך עם חברים :)
 |
|
|