~דונאטס תפוחים~ כמות: 24 דונאטס (אם תרצו פחות יש להמעיט בחומרים)
חומרים לתפוחים: 3 תפוחים
לבלילת "דונאט": 2 כפות סוכר 1 כוס קמח 11/2 כפיות אבקת אפייה 1/2 כפית קינמון 1/4 כפית מלח 1 ביצה 3/4 כוס חלב
להגשה: סירופ מייפל (או אבקת סוכר, או 1/2 כוס סוכר+1/2 כפית קינמון) אופן ההכנה קולפים את התפוחים, פורסים לרוחב לפרוסות של 1/2 ס"מ וקורצים עם חותכן עגול קטן (או אפילו פקק) עיגול קטן במרכז כל פרוסה. בקערה מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. מוסיפים ביצה וחלב וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה (מרימים את הפרוסה הטבולה בעדינות - שלא תישבר) ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג. מגישים חם - עם סירופ מייפל מעל, או עם אבקת סוכר, או שמגלגלים בסוכר-קינמון (או - גם וגם וגם ☺)
רצוי להיעזר במבוגר (:
בתיאבון!!!
שתפו את המדריך עם חברים :)
|