2 וחצי כוסות תפוחים , קלופים וחתוכים לקוביות
2 ביצים , מוקצפות
3/4 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן צמחי
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס צימוקים - אם יש
2 כפיות אבקת סודה
2 כפיות קינמון
1/2 כפית מלח
כוס אגוזי מלך , קצוצים
כלים:
תבנית שקעים למאפינס, משומנת או מרופדת
בקערה בינונית מערבבים את קוביות התפוחים עם הסוכר.
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
בקערה גדולה שמים את הביצים, השמן והווניל, ומערבבים היטב במקצף ידני.
מנפים יחד את הקמח, אבקת הסודה, הקינמון והמלח.
מוסיפים את תערובת התפוחים לתוך תערובת הביצים, ומערבבים היטב. מפזרים את תערובת הקמח מעל תערובת התפוחים, ומערבבים.
מפזרים את הצימוקים והאגוזים מעל התערובת, ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת (התערובת תיראה כבדה מאוד).
מעבירים לתוך השקעים שבתבנית בעזרת כף, וממלאים אותם כמעט עד הסוף.
אופים במשך 35-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.
מגישים חם.
שתפו את המדריך עם חברים :)
|