| 
   עוף בבמבה של סבתא יעל מצרכים : 
כרעיים של עוף – 6 יחידות.
במבה אוסם – 1 חבילה גדולה.
שמן (עדיפות לשמן זית|) – חצי כוס.
בצל – 2 יחידות של בצל גדול.
דבש- 4 כפות.
רוטב סויה – 4 כפיות.
תימין ורוזמרין מיובשים – 2 כפיות
מלח גס – 2 כפות
פלפל שחור – 1 כפית. איך מכינים? 
מכינים את התנור ומחממים אותו ל- 180 מעלות.
מגרדים את הבצלים ומטגנים אותם קלות.
לקערה בינונית שופכים את רוזמרין, התימין, רוטב הסויה ואת הדבש ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה את הבצל.
פותחים את שקית הבמבה, מועכים את הבמבה, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
מכניסים לתערובת את העוף ומצפים אותו היטב.
מעבירים את העוף עם התערובת לתבנית. על עוף בוזקים את השמן, המלח והפלפל, מערבבים ומכסים את התבנית.
מכניסים את התבנית לתנור לכ- 50 דקות ולאחר מכן מורידים את המכסה ונותנים לעוף "להשתזף" במשך כ- 10 דקות.   המתכון מבית אתר בישולים. לעוד מתכוני עוף כנסו לאתר. 
 
 
 
 
   
  
 
 
 |