רכיבים: 2 כוסות גרגירי חומוס יבש 1 כוס טחינה גולמית 1 כפית מלח 3 שיני שום חצי כוס מיץ לימון חצי כוס מים קרים רבע כוס שמן זית
הכנה: 1. מכניסים את החומוס היבש לתוך קערה וממלאים במים, משאירים להשריה למשך לילה.
2. לאחר ההשריה מעבירים את החומוס לסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מסננים את המים ושוב פעם ממלאים מחדש ומבשלים עד שהחומוס רך.
3. מעבירים את גרגירי החומוס המבושלים למעבד מזון וממלאים עד 3/4 גובה ממעבד המזון, הגרגירים שנותרו שומרים בצד (לקישוט).
4. טוחנים את הגרגירים, מוסיפים כוס טחינה גולמית וממשיכים לערבב.
5. מוסיפים מלח ושיני שום וטוחנים במעבד מזון.
6. מוסיפים: מיץ של לימון ומערבבים, מים ומערבבים ולבסוף שמן זית ומערבבים.
המתכון הועלה ע"י שובל
  
|