עבודות וסיכומים ראשי | עבודות בספרות | עבודות בתנ"ך | עבודות באנגלית | עבודות בהיסטוריה | עבודות במדעים | עבודות בספורט





מדוע משחיר התפוח לאחר שנוגסים בו?


תוכן עניינים

1.מבוא...........................................................................................3

2.רקע מדעי.....................................................................................4

3.מהלך הניסוי.................................................................................5

4.השערות......................................................................................6

5.מסקנה........................................................................................7

6.תמונות........................................................................................7

7.מקורות מידע................................................................................8










מבוא
כידוע, כאשר נוגסים או חותכים בתפוחים, אבוקדו ופירות וירקות נוספים ג€“ הם מתחילים להשחיר לאחר מספר דקות.
תהליך ההשחרה נקרא "התחמצנות".
בעבודת החקר נבדקת השאלה: מדוע קורה התהליך זה?

למה בחרנו דווקא בשאלה הזו?
השאלה מעניינת אותנו כי זוהי תופעה שפוגשים ביום-יום. היא נדמית כפשוטה, אבל כאשר חושבים על זה קצת... זה מפליא ג€“ למה זה קורה?











רקע מדעי
מדוע משחיר התפוח לאחר שחותכים אותו?
כאשר הפרי נחתך מתרחשים שני דברים: (1) הרקמה נפצעת. (2) חמצן בא במגע עם הרקמות הפנימיות. השילוב בין החמצן לרקמות הפנימיות גורם לכך אנזים(חומר מזרז עיכול) בשם "פוליפנול אוקסידאז" המצוי בתוך הכלורופלסט(תא המצוי בתפוח) נחשף ומחמצן תרכובות פנול (אחד הגורמים של תהליך ההתחמצנות )המצויות באופן טבעי ברקמה. אותן תרכובות פנול חסרות צבע במצבן הראשוני ,הן בעלות צבע חום במצבן המחומצן. למעשה האנזים והפנול מצויים כמעט בכל רקמות הצמח אך ריכוזיהם ורמת הפעילות שלהם משתנה.
הדבר נכון גם בזני תפוחים שונים ולכן יש כאלו שישחירו יותר מהר.
לעיתים אפקט ההשחרה הוא דווקא רצוי, פעילות האנזים תורמת בין השאר לצבע התה, קפה וקקאו.
ניתן למנוע את השחרת הפרי החתוך ע"י ציפוי בסוכר או סירופ המונע מגע של חמצן עם הרקמה. לחילופין ניתן להוסיף מיץ לימון המכיל נוגדי חמצון חזקים ובנוסף מוריד את ה Ph)מעלה חומציות) ובכך מקטין את פעילות האנזים.



מילון מונחים
אנזים נוזל שמזרז עיכול
כלורופלסט טעם המצוי בתפוח
תרכובות פנול אחד הגורמים של תהליך ההתחמצנות
Ph מעלה חומציות
זן ביולוגי
אלכסנדר
גורם משפיע-טמפרטורה
גורם מושפע-תפוח













מהלך הניסוי
לקחנו תפוח ירוק וחילקנו אותו לארבעה חלקים
חלק מסג€™ 1- שמנו על הרדיאטור

חלק מסג€™ 2- שמנו בחוץ ב-8 מעלות

חלק מסג€™ 3- שמנו בתוך הבית עם מזגן דולק על חום

חלק מסג€™ 4 ג€“ שמנו בתוך המיקרוגל ב- 100 מעלות

חיכינו חצי שעה והתוצאות היו כאלו:

חלק מסג€™ 1-לא התחמצן

חלק מסג€™ 2-לא התחמצן

חלק מסג€™ 3-לא התחמצן

חלק מסג€™ 4-התבשל



סיכום
אנו ממליצים למי שרוצה שהתפוח שלו יתבשל לשים את התפוח שלו במיקרוגל
במעל ל-100 מעלות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אנו ממליצים למי שרוצה שהניסוי שלו יעבוד,שלא ייקח תפוח מזן אלכסנדר

חומרים
-תפוח מזן אלכסנדר
-רדיאטור
-מזגן
-מיקרוגל



השערות

חלק מסג€™ 1- יתחמצן תוך כ-5-10 דקות

חלק מסג€™ 2- יתחמצן תוך כ-10-15 דקות

חלק מסג€™ 3- יתחמצן תוך כ-7-8 דקות

חלק מסג€™ 4- יתחמצן תוך כ-2-3 דקות

















מסקנה
1.תפוח שנמצא ב100 מעלות ומעלה מתבשל !!




עוד פרטים על העבודה\ סיכום :
שולח: הלל
מתאים לכיתה: ו
מקצוע: מדעים
אם אהבתם את העבודה\סיכום תנו לו לייק ושתפו






:עוד עבודות וסיכומים באותו מקצוע שבחרתם , תוכלו לקחת השראה ושורות לכתיבה גם מהן
מצבי צבירה
מצבי צבירה
דבורת הדבש
דבורת הדבש
אורנוס
אורנוס
חלקי הצמח
חלקי הצמח
סיכום במדעים-הקול
סיכום במדעים-הקול
מצבי צבירה - כיתה ד'
מצבי צבירה - כיתה ד'
החקר המדעי ואנרגיה
החקר המדעי ואנרגיה
צמחייה עבותה
צמחייה עבותה
סיכום למבחן במדעים : תכונות חומר, תגלית-המצאה
סיכום למבחן במדעים : תכונות חומר, תגלית-המצאה
סיכום למבחן במדעים
סיכום למבחן במדעים

** שימו לב אנו נגד העתקת עבודות , מאגר העבודות הוא בשביל לראות עבודות אחרות לרפרנס ואולי לקחת מעט מידע פה ושם אבל אסור להעתיק עבודה שלמה**
כמו כן העבודות נשלחות על ידי הגולשים ואין לנו אפשרות לבדוק את אמינותן של כל העבודות לכן מומלץ לבחון את אמיתות המידע במקורות נוספים באינטרנט
מקווים שהפינה מאגר העבודות וגם סיכומים עזרו לכם להתכונן למבחנים להתכונן לבגרות או לחסוך כסף של מורה פרטי או מורים פרטיים במקצועות השונים , בהצלחה בלימודים

עוד קטגוריות של עבודות מוכנות וסיכומים שאולי תרצו לראות
עבודות בספרות | עבודות בתנ"ך | עבודות באנגלית | עבודות בהיסטוריה | עבודות במדעים | עבודות מוכנות בספורט | עבודות בגיאוגרפיה







כל הזכויות שמורות © יו-יו משחקים 2017

תפריט טקסט : משחקי רשת | בדיחות | משחקי בנות | סרטונים | עולמות וירטואלים | פאזלים | לימודים | חידות | תמונות מגניבות | יצירת ממים | רקעים | קומיקסים | משפטים מצחיקים | מתכונים לילדים
תקנון | משחקים לאייפון | פוקימון גו | משחקים לפלאפון | הכנה לכיתה א | קניות | תשבצים | בניית אתרים לילדים | משחקי דפדפן | עבודות מוכנות | אשליות אופטיות | תמונות מצחיקות
משחקים אונליין | שאלונים | מדריכים | ברכות | משחקים חינם | אתרים לילדים | משחקים יפים | משחקים חדשים | טריוויה | דפי צביעה | תפזורות | סטטוסים לפייסבוק | יצירה לילדים | היומן של יויו